x

Jonizacija vazduha: važnost čistog vazduha za trening

Udisanje čistog vazduha, koji ne sadrži štetne molekule koji se oslobođaju iz buđi i vlažnih zidova, odnosno stvaraju u neprovetrenim prostorijama u kojima se skupljaju prašina i mirisi lučenja, primaran je za zdravo bavljenje bilo kojom fizičkom aktivnošću. Da je pravilan način disanja, ali i udisanje čistog vazduha, veoma važno za Vaše zdravlje tokom treninga, nema nikakve sumnje. Zato je balon Bora Cvetković prvi u Beogradu uveo jonizator vazduha, koji čisti vazduh i pomaže optimalnom odnosu njegovih molekula.

Disanje tokom fizičke aktivnosti

Tokom treninga, nikako ne bi trebalo da zaboravite da – dišete. Pritom mislimo na pravilno udisanje i izdisanje punim plućima, kroz nos, kako bi se ne samo pluća, već i čitavo telo punilo kiseonikom, veoma važnim za zatezanje mišića, gubitak masnih naslaga i zdravlje čitavog tela. Vežbanje u prostorijama sa pročišćenim vazduhom može učiniti Vaš trening i do tri puta učinkovitijim.

Jonizacija vazduha

Jonizacija vazduha podrazumeva eliminaciju plesni, polena, grinja i bakterija, neutrališući zagađujuće supstance i jedinjenja iz vazduha koja mogu veoma loše uticati na zdravlje. Balon Bora Cvetković uveo je najnoviju tehnologiju specijalnog kondezatora i prečišćivača, zvanu Bioxigen, koja svojom aktivnošću dovodi do najoptimalnijeg odnosa zdravih molekula vazduha. Zato je vežbanje u ovakvom centru učinkovitije i prijatnije nego ono na otvorenom, što posebno važi za one koji pate od alergijskih reakcija ili su osetljivi na polen, plesni i grinje.

Balon Bora Cvetković

[caption id="attachment_5334" align="aligncenter" width="300"]Balon Bora Cvetkovic Jonizator vazduha - Balon Bora Cvetković[/caption]   Prvi na našem području koji uvodi najnoviju tehnologiju u prečišćavanju i jonizaciji vazduha, pomenuti Bioxigen. Ovaj jonizator sastoji se od jonizujuće cevi sa specijalnim mrežama koje proizvode električna polja, oslobađajući male pozitivne ili negativne jone kiseonika, koji formiraju čitave molekularne klastere jona veoma bogate kiseonikom. Vodeći računa o zdravlju onih koji posećuju ovaj sportski centar, balon Bora Cvetković ovim postupkom se pre svega pokazuje kao najpodesnija sredina za rekreativne treninge različitih sportova. Proces koji se odvija u Bioxigenu potpuno je isti kao onaj koji se odvija u prirodi, sa mnogo većim učinkom, nastao sa ciljem da pruži idealni balans jona i na taj način uvede prirodu u zatvorene prostorije, prvenstveno one u kojima ljudi vežbaju ili provode dosta vremena. Kiseonik je od velikog značaja za svaku fizičku aktivnost, a njegov procenat u vazduhu koji udišemo lako se narušava zagađivačima u zatvorenom, poput bakterija iz prašine, grinja, polena i plesni, te je ovaj jonizator poseban ne samo zbog čišćenja vazduha, nego i oslobađanja jona kiseonika. Balon Bora Cvetković tako je, danas, prvi i jedini koji Vam obezbeđuje udisanje potpuno čistog vazduha, oslobođenog neprijatnih mirisa i bogatog kiseonikom, koji se lako sintetiše u krvi, poboljšavajući Vaše fizičke mogućnosti i čineći vežbanje učinkovitijim. Da li ste imali priliku da igrate u balonu sa ugrađenim jonizatorima? Ostavite nam odgovor u komentaru ispod.  
11:25 29.04.2015