x

Partizanu Kup! Srpskom fudbalu šamar!

Večeras je završena utakmica finala Lav kupa Srbije. Osvajač je Partizan. Rezultat 2:1, strelci Tejgo, Mojsov, Vukić. Ali koga te stvari večeras zanimaju, kada se sve završilo kako se završilo. Još pre početka utakmice, krenulo je po zlu za Vojvodinu. Meč je kasnio 25 minuta, sve dok  ''Firmaši'' iz bezbedonosnih razloga nisu pušteni na stadion.

Firmasi

Kada je finale napokon počelo, krenuli su grubi faulovi i dodeljeno je 9 žutih kartona. Sve je to ispraćeno i lošim fudbalom. Napokon smo videli i golove, 1 u mreži Vojvodine, 1 iza Stojkovićevih leđa, a onda na scenu stupa sudija Veselinović. Dosudio jedan sporan penal Partizanu, poništio sporan gol Novosađanima, a onda i propustio da im dosudi još jedan sporan jedanaesterac, ali u suprotnom šesnaestercu. Na kraju, Partizan - Vojvodina 2:1, u spornim situacijama 3:0.

Sudija Slobodan Veselinovic

Suđenje nije na nama da komentarišemo jer naše mišljenje nije merodavno, ali kada momci koji su prevalili put iz Novog Sada, došli u Beograd sa velikom željom i  uložili poslednji atom snage, iziritirani napuste teren pre kraja utakmice onda je to situacija kada odgovorni treba da preispitaju deljenje pravde na finalu. Na kraju, slavlje ''Grobara'' i Partizanovih igrača za 12-u titulu Kupa, Vošini navijači okrenuti leđima stadionu u znak bojkota i podrške svojim ljubimcima koji iz revolta nisu hteli da prime srebrne medalje. I posle se pitamo, zašto nam je  na večitom derbiju manje navijača nego na prosečnoj utakmici Bundes Lige. Pomenimo i  činjenicu za sve one koji nisu bili na stadionu večeras, da je ceo Zapad i Jug na početku susreta skandirao predsedniku FSS, parolom  ''J... Tole glupe cigane!'' pa kada se sve sabere i oduzme, dobije se jedna pričica o kojoj svako od nas običnih smrtnika, bilo čiji navijač bio,  ima svoje mišljenje, ali ni iz bliza jasnu i celu sliku.

Tomislav Karadzic Srbija

22:19 11.05.2011