x

Srpska igrica prestigla EA Fifa igricu!

Ukoliko ste do sada igrali ''Top Eleven'' na Fesjbuku, bili oduševljeni istom i pitali se odakle ta igrica, odgovor je - naša!

Top Eleven razvili su mladi programeri iz Srbije, inače i sami veliki ljubitelji raznih Football Manager igrica. Ova fejsbuk aplikacija postoji samo godinu dana, a već je aktivno koristi skoro 3 miliona ljudi. Dnevno, ovaj fudbalski menadžer pokrene čak 700.000 ljudi u proseku.

baloni za fudbal

Nekoliko stvari čini igranje ove igrice pravim doživljajem. Svaki igrač je svojim odlukama odgovoran za odabir igrača, dresova, izgradnju stadiona i napredovanje svog tima u viši rang takmičenja.

top eleven stadium

Ono što Top Eleven dodatno čini ''zaraznim'' je mogućnost da se taktičkim veštinama nadmećete i sa svojim prijateljima sa Fejsbuka, tako što ćete ih izazvati na prijateljsku utakmicu ili igrati sa njima u istoj ligi.

 

Čuvena kompanija EA Electronics, svima poznata po sportskim igricama, na Fejsbuku takođe ima svoju aplikaciju za vođenje fudbalskog tima, ali trenutno ne beleži ni približne rezultate kao tim srpskih programera.

TopEleven

Statistika rasta Top Eleven igrice i istovremeno opadanja Fifa Superstars

Sudeći po rečima direktora Nordeusa, koji nagoveštava novine u igrici, EA neće u skorije vreme moći da parira sprskom proizvodu.

 

Budućnost igara svakako će se razvijati u pravcu zajedničkog igranja sa prijateljima, a zahvaljujući Top Elevenu i Fejsbuku, ta budućnost je za ljubitelje fudbalskih menadžera već stigla, tako da, ukoliko do sada niste, povedite svojih 11 i uđite u kuću odabranih. Začudićete se koliko vaših prijatelja je već tamo.

 

20:23 16.06.2011